Transport tovora

Transport tovora je proces v katerem so različne vrste blaga in tovora fizično pripeljane iz enega kraja v drugega. Angleški izraz »shipping« se je pojavil zaradi angleške besede »ship«, ki pomeni ladja – torej ladijski prevoz. Zraven ladijskega pa poznamo še cestni, železniški in zračni prevoz.

Danes v dobi globalizacije je zelo pomembno, da so storitve tovornega prevoza vpete v vse procese podjetja, saj brez logističnih storitev podjetja težko poslujejo. Že prej našteti načini transporta tovora, med katerimi lahko izbirate, imajo svoje prednosti in slabosti, a so vsi koristni na svoj način – seveda je odvisno od tega kakšne želje, potrebe in možnosti imate.

Izredno pomemben dejavnik pri uspešnem podjetju, ki se ukvarja s transportom tovora, je zaupanje. Prav zaupanju posvečamo veliko pozornosti pri podjetju Europacific d.o.o., saj želimo, da stranke ne rabijo skrbeti ali bo njihovo blago na željeno destinacijo dostavljeno pravočasno in varno.

Je pa potrebno pri transportu tovora biti pozoren na določene vidike, ki odražajo naravo in vsebino tovora ter poslovne dogovore. Če moramo pošiljko na končni cilj dostaviti v zelo kratkem času, bomo najverjetneje uporabili zračni prevoz, medtem ko bomo uporabili ladijski prevoz za stroškovno najcenejši prevoz. Če pa menite, da je možnost nesreč veliko večja pri cestnem prevozu, predvsem zaradi dotrajanih cest, se najverjetneje ne boste odločili zanj.

Skupaj z vami bomo preučili vse možnosti, ter izbrali in organizirali kakovosten in varen prevoz, ki bo upošteval vse kriterije, kot tudi vaše želje in potrebe. Varnost in pravočasnost prevoza tovora bosta zadnji besedi na kateri boste morali pomisliti pri transportu vaših izdelkov ali surovin. Verjemite nam, ne bom vam žal za izbiro!

 

Naš vozni park premore, kateri se neprestano razvija trenutno premore

  • 4x euro 5 kamioni z raztegljivimi prikolicami za prevoz 20', 2x20', 40' 40'hc in 45' kont
  • 4x euro 5 kamioni s ceradami za prevoz navadnega tovora in pločevine v kolutih (mulda).

Organiziramo tudi transport tovora in imamo

  • 1x raztegljivo prikolico do 25
  • 1x flat prikolico
  • 1x prikolica za prevoz plovil

Europacific

EuroPacific je sodobno mednarodno logistično podjetje s tradicijo v organiziranju cestnega pomorskega in zračnega prevoza z visoko kvalificiranim osebjem.

Najdite nas na:

  

Desetletje na poti

Europacific group of companies
Established 2003
"A decade on the move"